Knap 1200 migranter er reddet i Middelhavet på tre dage

Omkring 371 mennesker er blevet samlet op i den centrale del af Middelhavet torsdag, oplyser den italienske kystvagt. Det betyder, at det samlede antal reddede stiger til over 1100 reddede migranter i løbet af de sidste tre dage.

Et italiensk kystvagtsfartøj samlede 250 mennesker op fra to gummibåde, mens en anden gummibåd med 121 mennesker om bord blev opdaget af EU's marinemission, Eunavfor Med, oplyser kystvagten på Twitter.

Ifølge den tyske del af Eunavfor Med, blev de 121 migranter, der bestod af 115 mænd, tre kvinder og tre børn, samlet op 50 kilometer fra Libyens kyst.

Tidligere har den italienske kystvagt sagt, at 809 migranter tirsdag og onsdag er reddet i forbindelse med syv redningsaktioner. Det italienske nyhedsbureau, Ansa, siger, at 661 migranter torsdag er ankommet til den sydlige sicilianske havneby Porto Empedocle.

Andre 510 migranter gik onsdag i land i Augusta, der er en anden havneby på den østlige del af Sicilien, oplyser Ansa.

EU har oplevet en rekordstor strøm af flere end en millioner migranter i år, hvilket er mere end en firedobling i forhold til 2014.

Flere end 800.000 er kommet via Det Ægæiske Hav fra Tyrkiet til Grækenland, og 150.000 fra Nordafrika til Italien, oplyser FN's flygtningeorganisation, UNHCR, og Den Internationale Organisation for Migration torsdag.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip