Knap 200.000 udvalgte danskere kan juble: Penge på vej

Skrevet af Emil Martesen

14 uger siden

|

14/02/2024
Foto: Shutterstock
Knap 200.000 danskere kan juble.

Dagens topnyheder

Det er et godt stykke tid siden, at den nye finanslov så dagens lys.

Og der var god grund til at trække på smilebåndet, hvis du var blandt de knap 200.000 udvalgte danskere.

En række pendlere står nemlig på tærsklen til en markant ændring.

Aftalen, som blev præsenteret af et bredt flertal af Folketingets partier, indebærer en trecifret millionbeløb fordelt over fire år, der specifikt er øremærket til at forbedre vilkårene for de knap 200.000 pendlere i 25 udvalgte yderkommuner.

Med en samlet værdi af 520 millioner kroner fordelt over de næste fire år, vil pendlere modtage et forhøjet kørselsfradrag, en ændring der træder i kraft allerede i 2024.

Det skriver Finans.dk.

Denne ændring betyder konkret, at det høje kørselsfradrag stiger fra 2,23 kr. til 2,47 kr. per kilometer, en ændring der vil gøre en mærkbar forskel for de omkring 196.000 danskere, der dagligt rejser lange afstande for at komme på arbejde.

Denne gruppe af borgere, som ofte føler sig overset i den bredere samfundsmæssige debat, kan nu se frem til en økonomisk håndsrækning, der anerkender de særlige udfordringer, de står overfor.

De 25 yderkommuner er: Bornholm, Brønderslev, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Guldborgsund, Hjørring, Jammerbugt, Langeland, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Odsherred, Samsø, Skive, Slagelse, Struer, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tønder, Vesthimmerland, Vordingborg, Ærø og Aabenraa.