Knap 200.000 skriver under på protest mod Dong-salg

Torsdag aften nærmer antallet af danskere, der har skrevet under på en protest mod salget af en del af Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs, sig de 200.000.

Danskerne er blevet ved med at sætte deres digitale underskrift, selvom et flertal i Folketingets Finansudvalg tidligere torsdag godkendte salgsaftalen, som har skabt så meget splid internt i SF, at partiet nu har forladt regeringen.

- Jeg opfordrer folk til at blive ved med at skrive under, så underskriftsindsamlingen kommer til repræsentere folkets stemme i samfundsdebatten, siger initiativtager Niels Christian Cederberg.

Danskerne har skrevet under digitalt på hjemmesiden skrivunder.net, og torsdag morgen afleverede Niels Christian Cederberg underskrifterne til en vagt i Finansministeriet. På det tidspunkt havde 194.022 skrevet under.

Siden er et par tusinde kommet til, selvom et flertal bestående af regeringen, SF, Venstre og De Konservative samme eftermiddag godkendte aftalen.

- Hovedformålet med at starte underskriftsindsamlingen har hele tiden været at skabe debat. Det, vil jeg sige, er lykkedes, siger Niels Christian Cederberg.

- Hvad der sker fremover, vil jeg ikke spå om, men SF er jo lige trådt ud af regeringen, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det ville være sket, hvis det ikke havde været for den her debat om salget, siger han.

Selvom Folketinget nu har sagt god for at sælge 19 procent af Dong til amerikanske Goldman Sachs, vil Niels Christian Cederberg lade underskriftindsamlingen fortsætte.

- Nu lader jeg underskriftsindsamlingen stå som et vidnesbyrd om folkets stemme, siger han.

Efter torsdagens ja i finansudvalget kan Dong på en ekstraordinær generalforsamling i februar endeligt sige god for, at Goldman Sachs sammen med ATP og PFA Pension skyder 11 milliarder kroner i energikoncernen mod at overtage en ejerandel på 26 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip