Kneben sejr sender Algeriet til VM for fjerde gang

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

For fjerde gang i landets fodboldhistorie har Algeriet kvalificeret sig til en VM-slutrunde.

Nordafrikanerne vandt tirsdag aften med 1-0 på hjemmebane over Burkina Faso i den anden playoff-kamp, og det var akkurat nok til at sende træner Vahid Halilhodžic' mandskab til næste sommers fodboldfest i Brasilien.

Algeriet havde tabt udekampen med 2-3, men holdet går alligevel videre på reglen om udebanemål, selv om det samlet blev uafgjort 3-3.

Den rutinerede forsvarsspiller Madjid Bougherra blev matchvinder med sin scoring kort efter pausen, da han sendte bolden i mål efter et klassisk klumpspil i straffesparksfeltet.

Det var næsten mere, end algerierne kunne have håbet på efter en nervøs og yderst forsigtig første halvleg, hvor der ikke skete ret meget af betydning.

Men scoringen sendte Algeriet i førersædet, og dermed var det alt eller intet for Burkina Faso, der aldrig har været til VM.

Til øredøvende pibekoncerter kastede burkinerne alt frem og ramte stolpen i overtiden, men det lykkedes ikke at lave det livsnødvendige mål. Dermed er algerierne med næste sommer i Brasilien.

Alle fem afrikanske VM-deltagere er nu klar. Tidligere har Nigeria, Elfenbenskysten, Cameroun og Ghana kvalificeret sig.

/ritzau/