Knippelsbro oversvømmet af Bodil: Har ikke kunnet åbne og lukke

Da stormen Bodil hærgede hele landet i sidste måned, gik det slemt ud over Knippelsbro, som fik store skader. En prøveåbning af broen skal vise resultatet af en omfattende reparation, oplyser Københavns Kommune.      

Knippelsbro, der forbinder Slotsholmen med Christianshavn, blev overrumplet af store vandmasser, da Bodil den 5. december fik vandstanden til at stige i hovedstadens havne og kanaler. Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune kunne med det samme se på deres computere, at dele af broen var oversvømmet.

- Der kom vand i maskinrummet, som gjorde, at nødgenerator, hydraulik-pumper og styretavler gik i stykker. Det har betydet, at Knippelsbroen slet ikke har kunnet åbne og lukke siden stormen, siger centerchef i Byens Fysik i Københavns Kommune, Jane Snog, til Dagens.dk.         

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Siden stormen har kommunen arbejdet på at reparere skaderne på broen, som aldrig i sine 77 år har været oversvømmet før. Eftersom Knippelsbro består af mange gamle dele, som skulle skaffes hjem, har det været en længere proces. Men broen skulle nu være tilbage i sin gamle stand, ifølge Jane Snog.

- Vi laver en prøveåbning i starten af denne uge for at se, om den fungerer, som den skal. Men der går nok et par dage yderligere, inden den er helt smurt til og klar, siger Jane Snog til Dagens.dk. 

På grund af årstiden vurderer Jane Snog, at broens manglende åbne-/lukkefunktion ikke har været en gene for de sejlende, som er meget få i vinterhalvåret. Dernæst sendte Søfartsstyrelsen med det samme information ud om, at broen var i stykker. Teknik- og Miljøforvaltningen har ikke modtaget klager fra utilfreds sejlere.  

Prisen for broreperationen med de nye reservedele løber op i en million kroner. København Kommune har planer om at anskaffe vandtætte døre til broens maskinerum, for at stå stærkt til næste gang en storm viser tænder. 

 

Dagens Gossip