Knivmand fra politistation havde IS-flag

Den mand, der blev dræbt på en politistation i Paris torsdag, havde et stykke papir på sig med Islamisk Stats flag. Det oplyser anklagemyndigheden i Paris ifølge flere udenlandske nyhedsbureauer.

- Han viste sig at være i besiddelse af en mobiltelefon og et stykke papir med et Daesh-flag (Islamisk Stat-flag red.) og en tilståelse på arabisk, siger en repræsentant for anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet AFP.

En talsmand for det franske indenrigsministerium siger, at manden angiveligt råbte "Allahu akbar" og bar et selvmordsbælte. Kilder i det franske politis fagforening siger, at selvmordsbæltet var en attrap.

Men det er endnu for tidligt at bedømme, om der var tale om, at manden ville begå terror, siger en talsmand fra indenrigsministeriet Pierre-Henry Brandet ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Det er alt for tidligt at tale om en terrorhandling, siger han og supplerer:

- Man skal være forsigtig. Det handler om et angreb.

Og sådan lyder det også fra seniorforsker Manni Crone fra Dansk Institut for Internationale Studier (Diis)

- På nuværende tidspunkt betyder det ikke så meget. Det er etårsdagen for Charlie Hebdo angrebet, og der er 10.000 personer i efterretningstjenesternes register over islamister.

- Så at en person tager en kniv og går ind på en politistation, tror jeg ikke, man skal lægge så meget i endnu, siger hun til Ritzau og peger på, at der de senere år har været en tendens til simple angreb som dette.

- Men vi ved ikke rigtig noget endnu, og vi kan bedre sige noget, når han bliver identificeret. Har han eksempelvis været i Syrien, og har han været i kontakt med andre miljøer?

Manden forsøgte torsdag at trænge ind på en politistation i det nordlige Paris. Han var bevæbnet med en kniv, men blev skudt og dræbt af politiet.

Hændelsen fandt sted på den første årsdag for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Ved angrebet 7. januar for et år siden blev 11 mennesker dræbt i satiremagasinets redaktionslokaler i Paris af to gerningsmænd, som under deres flugt skød og dræbte en politimand, da han lå på jorden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip