Knivmand går til angreb i Kina: Dræbt af politiet

En mand er blevet skudt af politiet i Kina, efter at det med en kniv lykkedes ham at såre ni mennesker på en togstation i den sydlige kinesiske by Guangzhou.

Yderligere en mand er blevet anholdt, oplyser politiet fredag.

- En person med en kniv har stukket mod en gruppe mennesker på Guangzhou togstation, skriver byens sikkerhedsmyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP på Sina Weibo, der svarer til Kinas version af Twitter.

Episoden er den seneste af en række knivangreb i landet, og fredagens blodsudgydelser fandt sted i morgentrafikkens myldretid klokken 8.18 lokal tid, oplyser myndighederne ifølge Reuters.

Der er ingen oplysninger om gerningsmændene eller deres motiv, men politiet understreger, at der vil blive slået ned med hård straf ved den type forbrydelse.

Ifølge AFP blev en politimand snittet i hånden.

Angrebet sker, netop som tusindvis af delegerede er samlet i hovedstaden Beijing til Den Nationale Folkekongres, hvor Kinas politiske og økonomiske fremtid bliver diskuteret.

I maj sidste år blev samme station ramme om et andet knivangreb, hvor seks blev såret, før gerningsmanden blev skudt af politiet.

Et lignende, men langt mere blodigt, angreb udspillede sig i den sydvestlige by Kunming i marts sidste år. Her blev 29 mennesker dræbt, mens yderligere 140 personer blev såret i et masseangreb.

Kina har beskyldt separatister fra Xinjiang-regionen for at stå bag flere blodige angreb i regionen, der er præget af spændinger mellem de kinesiske myndigheder og muslimske uighurer.

Myndighederne mener, at urolighederne i regionen skyldes, at "terroristgrupper" ønsker en selvstændig stat.

Det har rettighedsgrupper for uighurer tidligere benægtet, men siger, at de føler sig undertrykt af den kinesiske regerings restriktioner på deres religion og en økonomisk diskriminering.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip