Knivoffer sendte truende sms-beskeder til rollemodel

Den 33-årige rollemodel Subhi Hassan blev truet på livet i flere sms'er fra en lokal bandeleder, inden bandelederen i september sidste år blev stukket ned i Høje Taastrup.

Det er kommet frem tirsdag ved Retten i Glostrup, hvor i alt fem personer står tiltalt for grov vold og trusler i forbindelse med to voldsomme overfald, der skete med få timers mellemrum, hvor rollemodellen er blandt de anklagede.

"Vi er livstidsfjender, indtil jeg får ram på dig", står der i én af de sms-beskeder fra lederen af banden La Raza, som anklager Morten Frederiksen læser op.

Sms'erne tikker ind i timerne efter, at Subhi Hassans 20-årige lillebror og en kammerat har overfaldet et La Raza-medlem og ifølge anklagen trukket en "pistollignende genstand" ind og ud af munden på offeret, så hans fortænder blev revet ud.

Subhi Hassan nægter, at han var til stede ved overfaldet, men forklarer, at han efterfølgende modtog en række sms'er fra bandelederen, som han gennem flere måneder havde haft et mellemværende med.

- Han ville få sendt mig i fængsel, eller også ville han nakke mig. Det er det, han prøver at sige med de sms'er, fortæller den hærdebrede Subhi Hassan.

Hvad der nøjagtigt sker i timerne efter det første overfald ligger ikke fast.

Anklageren vil vide, hvorfor Subhi Hassan vælger at gå ud i den københavnske forstad sammen med sagens øvrige tiltalte, når han er blevet truet på livet.

Men Subhi Hassan forklarer, at han som led i sit arbejde som rollemodel for utilpassede unge var forpligtet til at vise sig på gaden, når han ikke opholdt sig i sin klub, U-turn.

Det ligger dog fast, at La Razas leder og hans lillebror et par timer senere ramler sammen med de tiltalte.

- De kommer løbende mod os, mens de begge har en hånd i lommen. Det virker som om, at de har en pistol eller noget, og man kan se, at de er ude på noget, forklarer Subhi Hassan.

- Så jeg siger til dem, at vi bliver nødt til at snakke om det. Men pludselig svinger M et eller andet mod mig. Jeg når ikke at se, hvad det er, men det er måske en skruetrækker.

Subhi Hassans lillebror har erkendt, at han stak den ene rival én gang med en kniv og den anden to gange. Subhi Hassan nægter dog, at han deltog i volden, der ifølge anklageskriftet også omfatter adskillige slag og spark.

- Jeg har ikke sparket eller slået nogen. Det er helt sikkert, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip