Knud Løkke Rasmussen fortsætter i sin brors fodspor

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Familien Løkke Rasmussen sætter fortsat sit aftryk på lokalpolitikken i Nordsjælland.

Knud Løkke Rasmussen, bror til den mere kendte Venstreformand Lars Løkke Rasmussen, er stemt ind i byrådet for Venstre i Fredensborg med 261 personlige stemmer.

Den 45-årige Knud Løkke Rasmussen er glad og ydmyg overfor opbakningen, selv om han ikke altid har set sig selv som politiker.

- Hvis en eller anden for et år siden havde sagt, at jeg skulle være politiker, havde jeg formentlig grint højt og var gået min vej, skriver han på sin Facebookprofil.

- Nu siger stemmetallene så, at det er jeg. Jeg vil gerne takke hver og én, der har vist mig tilliden og stemt på mig.

Det politiske løb er tæt i Fredensborg, hvor Venstre fik otte mandater ved valget. Socialdemokraterne ni, så borgmesteren er den socialdemokratiske Thomas Lykke Pedersen.

- Jeg har tænkt mig at blive ved med at sige, hvad jeg mener - og mene hvad jeg siger. Jeg kan ikke andet. Sådan er det!, skriver Knud Løkke Rasmussen.

I Region Hovedstaden er de personlige stemmer endnu ikke optalt. Imens venter Bergur Løkke Rasmussen (V), søn af Lars Løkke Rasmussen, på at få at vide, om han kommer i regionsrådet.

Han er opstillet som nummer seks på Venstres liste, og da partiet fik otte mandater i regionsrådet, er der en stor chance for, at han bliver valgt.

Overborgmester i København Frank Jensens søn Lasse Frimand Jensen har også beslutte sig for en politisk karriere. Den 27-årige er valgt ind i Aalborg Byråd for Socialdemokraterne med 1505 personlige stemmer.

I Gentofte stillede Pia Kjærsgaards mand, Henrik Thorup, endnu en gang op som kandidat for Dansk Folkeparti ligesom til kommunalvalget i 2009.

Men Dansk Folkeparti fik ikke stemmer nok til et mandat, og Henrik Thorup kom ikke ind. Henrik Thorup har i sidste valgperiode siddet i regionsrådet i Region Hovedstaden, valgt for Dansk Folkeparti.

I København venter Sabeena Sareen, søster til kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen, på at få at vide, om hun er valgt ind for Liberal Alliance i Københavns Borgerpræsentation.

Også Tue Hækkerup, der er søn af handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), venter på, at de personlige stemmer bliver talt op.

Karin Friis Bach (R), gift med udviklingsminister Christian Friis Bach (R), er nummer tre på De Radikales liste i Region Hovedstaden, og da partiet fik tre mandater, er der gode muligheder for, at også hun kommer i regionsrådet.

/ritzau/