Knudsen: Jeg kan ikke se os tabe til Kroatien

Danmark og Kroatien mødes fredag i den ene EM-semifinale i herrehåndbold, og søndag spiller Danmark finale mod Spanien eller Frankrig.

Sådan går det i hvert fald, hvis man spørger stregspiller Michael V. Knudsen.

- Alt ligger til os. Kan vi levere på det niveau, vi har leveret på indtil videre, kan jeg ikke se, hvordan vi skal kunne tabe til Kroatien. Vi har så meget selvtillid her i Boxen.

- Vi har været fremragende indtil videre. Vi er reelt ikke blevet presset i nogen af kampene, og vi har så meget selvtillid, at vi ikke tror på, at der er nogen, der kan vinde over os, siger han.

Respekten for Kroatien er dog stor. Knudsen er sikker på, at Domagoj Duvnjak og de øvrige kroatiske stjerner nok skal levere varen, selv om de har brugt flere kræfter de seneste dage, end danskerne har.

Alligevel er Knudsen sikker på, at danskerne vinder.

- Vores selvtillid og følelse er, at vi kan banke alle modstandere. Ingen kan skyde igennem os, siger han.

Landstræner Ulrik Wilbek kunne spare profilerne René Toft Hansen, Mikkel Hansen og Niklas Landin i onsdagens kamp mod Island. Alligevel vandt Danmark med ni mål.

I Knudsens øjne en fordel før fredagens semifinale, fordi danskerne kommer friskere og mere udhvilet til kampen end kroaterne.

- Det kan jeg kun se som en fordel, men alt handler om at ramme formen på dagen.

Den erfarne streg kender en del til kroaterne. Opture og nedture. Som den nedtur, kroaterne gav danskerne ved OL i London. 11 mål vandt kroaterne med, og nederlaget gjorde meget ondt.

- Deres kontrafase slog os fuldstændig i stykker og ødelagde hele vores turnering, fordi vi fik sådan en røvfuld, siger han for at understrege, hvor vigtigt det er at stoppe kroaterne i den fase af spillet.

- Deres kontrafase er frygtindgydende. De har et godt forsvar, og deres fløje stikker vanvittigt hurtigt og har scoret sindssygt mange kontramål. Det er det, vi skal have lukket ned for. Men hvis vi scorer vores mål, får de svært ved at løbe kontra, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip