Knust familie begraver deres 22-årige datter: Fem uger senere opdager de den grufulde fejl

Ninna Andreasen

429 uger siden

|

30/04/2016

Dagens topnyheder

Taylor University i Indiana, USA, markerer tiårsdagen for et af de mest omtalte tilfælde af identitetsombytning, der er sket i nyere tid.

Historien landede på forsiden af alverdens medier, da fem mennesker døde i en ulykke i 2006. Det var dog ikke selve ulykken, der vakte opmærksomhed, men mere det, der fulgte i kølvandet. Det skriver Indy Star

Om aftenen den 26. april 2006 kørte ni personer fra universitetet i en minibus. De var på vej hjem fra Fort Wayne, hvor de havde gjort klar til en frokost, som skulle finde sted dagen efter. Kort efter klokken 20 blev bussen ramt af en varevogn, hvis fører var faldet i søvn bag rattet.

Fem personer i minibussen blev dræbt. Det var et totalt kaos, da redningsfolkene nåede frem til ulykkesstedet.

I tumulten forbyttede redningsfolkene Laura Van Ryn, som var død i ulykken, med Whitney Cerak, som havde overlevet, men var svært skadet. Whitney Ceraks ansigt var dækket af bandager, fordi hun havde slået hovedet. Laura Van Ryns forældre ankom til hospitalet. De anede ikke, at deres datter var død, men troede, at hun var den sårede kvinde i hospitalssengen - som altså var Whitney Cerak.

Læs også: Mand trykker på “optag” på sin mobil, før han bliver lagt i narkose: Lægens udtalelser er chokerende

Whitney Ceraks forældre fik derimod den tragiske besked, at deres datter var omkommet. Hun lå dog bevidstløs på hospitalet. Der skulle gå fem uger, før den forveksling blev opdaget.

1400 deltog i begravelsen
Forbytningen skete, da en fra redningspersonalet ved en fejl satte Laura Van Ryns identitetskort på den skadede Whitney Cerak.

Da sidstnævntes forældre ankom til hospitalet fik de derfor at vide, at der ikke var nogen grund til, at de indentificerede liget. Nogle dage senere blev Whitney Cerak så begravet. Omkring 1400 deltog i ceremonien.

Efter flere uger begyndte Laura Van Ryns familie at undre sig, da de så, at kvinden i hospitalssengen ikke lignede deres datter. Først efter fem uger - da en terapeut bad den skadede kvinde skrive sit navn - kom sandheden frem.

Det lykkedes hende at hviske “Whitney”.

Laura Van Ryns familie var selvsagt knust. Til gengæld var Whitney Ceraks sørgende familie både chokerede og lykkelige, da de fandt ud af, at deres datter var i live.

- Kort tid efter vi så Whitney, mødtes vores familie med Laura Van Ryns, og vores glæde på egne vegne blev skubbet til side af den smerte, vi følte for dem. Det er svært, for vores glæde er deres smerte, siger søsteren Carly Cerak.

Læs også: ‘Død’ mand vågner i lighuset - lige før han skal obduceres

Da Whitney Cerak var kommet sig over sine skader, tog hun tilbage på Universitet og dimitterede fem år senere. Hun blev gift og har fået tre børn.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: