Koch-udvalg: Der er forskel på kontanthjælp og nyttejob

Det såkaldte Carsten Koch-udvalg vil øge den økonomiske gevinst ved at være i nyttejob eller i virksomhedspraktik frem for på kontanthjælp.

Det fremgår af den sidste del af ekspertudvalgets anbefalinger til, hvordan man kan få de godt en halv million danskere, der befinder sig "på kanten af arbejdsmarkedet" i job.

- Vi vil have flere borgere i kanten af arbejdsmarkedet ind på arbejdsmarkedet. Vor ledetråd er en virksomhedsrettet indsats. Der er i dag rigtigt få, der får en virksomhedsrettet indsats, siger Carsten Koch på et pressemøde tirsdag.

Udvalget blev 2013 nedsat af SR-regeringen, og det foreslog i februar 2014 at ændre indsatsen for ledige på dagpenge.

Af 777.500 i den arbejdsdygtige alder på offentlig forsørgelse har udvalget set på personer på sygedagpenge, revalidering, førtidspension eller kontanthjælp. Det er en gruppe på 530.000-540.000 personer.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) mener ikke, at det vil være "i orden at botanisere over enkelte dele" af udvalgets arbejde, og derfor vil han ikke forholde sig til forslaget om at sænke kontanthjælpen.

Men forslagene om at øge fokus på den virksomhedsrettede indsats modtages med åbne arme af ministeren.

- Jeg er enig med eksperterne i, at et vigtigt punkt i det videre arbejde skal være et større virksomhedsrettet fokus, hvor vi hjælper udsatte borgere i gang med træningsforløb på arbejdspladserne. Vi skal også fortsat styrke og skabe mere kvalitet i den tværfaglige indsats, siger han.

- Ekspertgruppens arbejde lægger sig i forlængelse af de tre store reformer, regeringen har gennemført for udsatte borgere, siger ministeren og henviser til regeringens reformer af blandt andet kontanthjælpen, fleksjobordningen og sygedagpengene.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip