Køb dit eget fort: Middelgrundsfortet er sat til salg

Hvis man har en ø-ejer i maven, kan man få sig sit eget fort uden landforbindelse udenfor København. Middelgrundsfortet er nemlig til salg. Øen er sat til salg hos ejendomsmægler Jan Fog, der har sat prisen på ø-fortet til 16,5 millioner kroner.

For den pris får man en grund på 70.000 kvadratmeter med cirka 15.000 kvadratmeter bygning på. Det inkluderer den tidligere kaserne, der er i to etager og indeholder en restaurant og et stort restaurationskøkken, der indtil for få år siden har været i brug.

Der findes 30 soveværelser, hvoraf de fleste har eget badeværelse, og ifølge salgsopstillingen fremstår de otte af værelserne i god stand. Man får også masser af kælderplads. I etagen under ligger fortets gamle kasematter med op til otte kilometer gange, man kan vandre rundt i.

Transportforholdene skal man heller ikke bekymre sig om. Øen har sin egen private havn og en helikopterlandingsplads.

Fortet blev oprindeligt bygget i starten af 1890'erne af kong Christian IX og blev verdens største menneskeskabte ø. Materialet stammer fra udgravningen af Frihavnen og er forstærket med bornholmsk granit.

Øen optrådte indtil 1962 som en del af forsvarsværket om København. Den kom for første gang på private hænder, da en investor i 2002 købte den.

Efter otte år forsøgte investoren så at komme af med øen igen. Dengang forventede ejeren at hente 75 millioner kroner for øen. Den pris er faldet betragteligt til lidt over en femtedel af den oprindelig pris.

I 2014 bruges øen til helikopterundervisning og teambuildingkurser, ligesom private firmaer kan afholde events og store fester på øen, der også er velbesøgt af turister.

Det eneste på øen, man ikke får ejerskab over, er et fyrtårn, der er ejet af Søfartsstyrelsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip