Køb en Tesla og sælg den med fortjeneste næste år

Ligger man inde med en større pose penge, som man gerne vil have til at vokse, så er en elbil af mærket Tesla måske en fornuftig investering.

Fra næste år begynder indfasningen af elbiler i registreringsafgiften, og det går hårdest ud over de dyreste modeller, som især findes hos Tesla.

Indfasningen betyder for eksempel, at Teslas topmodel S P85D, som ifølge Skat koster 875.000 kroner, efter årsskiftet vil koste 1.522.400 kroner.

Køber man bilen i år, så er det i princippet muligt at sælge den til for eksempel 975.000 kroner i 2016, og dermed stikke 100.000 i lommen, mens den nye køber har sparet over en halv million kroner i forhold til køb af en fabriksny.

- De nye regler for afgift er ikke inde og regulere i forhold til videresalg, når man sælger bilen som brugt. Så er det muligt at sælge bilen til en god pris, så er der ikke noget i vejen for det, siger Dennis Lange, som er jurist hos FDM.

For at få bilen uden at betale den høje registreringsafgift, så skal den købes, indregistreres og leveres inden nytår.

Det er ifølge kommunikationschef hos Tesla, Esben Pedersen, også muligt.

- Vi har en forholdsvis lang produktionstid på vores biler, så vi har ikke mulighed for pludseligt at producere en masse biler, som skal være i Danmark inden årsskiftet.

- Men når det er sagt, så har vi, da vi er ejet af producenten, mulighed for, at trække på de biler vi har hos forhandlerne rundt omkring i Europa. I princippet skal de jo bare på en lastbil og fragtes til Danmark, fortæller Esben Pedersen.

Hos Tesla har man ikke set deciderede indikationer på at der bliver "hamstret" biler, for salgstallet har generelt ligget meget højt den seneste tid, da folk som gerne vil have en Tesla, skynder sig at købe en, inden prisen stiger.

- Teslaer bliver kun dyrere, for afgifterne vil stige de næste år, men det vil også betyde, at det er forventeligt, at bilerne på den lange bane vil være gode til at holde prisen, siger Esben Pedersen.

Alle elbiler, som er købt senest 8. oktober, hører under de gamle regler og slipper for afgifter, uanset om de først bliver leveret og registreret efter nytår. Dog er seneste frist 1. juli 2016.

Men elbiler, der bliver købt, leveret og indregistreret inden nytår, slipper for afgifter, bekræfter Skatteministeriet.

Afgiften indfases med 20 procent i 2016, 40 procent i 2017, 65 procent i 2018, 90 procent i 2019 og til sidst 100 procent i 2020.

Aftalen indeholder dog et loft på 800.000 kroner, som vedrører de dyreste modeller. Det betyder, at der er fuld registreringsafgift på den del af prisen, der overstiger loftet på 800.000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip