København har Europas mest effektive lufthavn

Københavns Lufthavn er fredag aften blevet kåret til Europas mest effektive lufthavn ved en konference i den franske by Bordeaux. Det er niende gang på 11 år, at prisen tilfalder Danmarks største lufthavn.

- Jeg kan garantere, at det ikke er noget, vi hverken tager for givet eller vænner os til, siger driftsdirektør i Københavns Lufthavne, Kristian Durhuss, i en pressemeddelelse.

Prisen uddeles af Air Transport Research Society (ATRS), der er en gruppe af professorer og luftfartseksperter, der har udviklet en metode til at måle og sammenligne lufthavnes effektivitet på.

Ifølge Kristian Durhuus bør Danmark være glade for, at Københavns Lufthavn er effektiv.

- Vi har i dag langt flere flyruter og flere arbejdspladser i lufthavnen, end Danmarks størrelse og befolkningstal egentlig burde berettige til. Derfor er det afgørende, at vi fortsat udvikler lufthavnen, og at vi hele tiden arbejde på at være så effektive som muligt, siger han.

Teknologi har de senere år været med til at forkorte tiden, som passagerer skal bruge i lufthavnen. Blandt andet foregår check-in i lufthavnen via selvbetjening, og det samme gælder efterhånden også bagageaflevering og kontrol af boardingkort ved sikkerhedskontrollerne.

Den mest effektive lufthavn i verden finder man dog i den amerikanske stat Georgia, hvor lufthavnen Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport vinder for andet år i træk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip