København hylder dronningen med musik og dans

Dronning Margrethe var flankeret af Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), da hun torsdag blev hyldet af de forsamlede københavnere og tilrejsende på en stuvende fuld rådhusplads i København.

Solen nåede lige at bryde frem af skyerne, inden den store forsamling tog et nifoldigt "længe leve" på foranledning af overborgmesteren.

Forinden havde overborgmesteren holdt tale for majestæten og ønsket hende tillykke med fødselsdagen på vegne af hovedstaden.

Nede på Rådhuspladsen stod 49-årige Lars Bangsborg fra Albertslund, da dronningen kom ud og vinkede fra rådhusets balkon.

- Jeg er her, fordi det er hyggeligt og skægt at se dronningen. Og jeg har tid, fordi jeg har ferie, siger han til Ritzaus journalist på stedet.

Dronning Margrethe var ankommet til rådhuset efter en karettur gennem København, hvor hun havde selskab af sin søn, kronprins Frederik, og svigerdatter kronprinsesse Mary.

På rådhuset var der underholdning i form af musik og dans, og overborgmesteren forærede dronningen en fødselsdagsgave fra København: 60 kaffekopper i hvidt porcelæn med guldkant.

Blandt gæsterne i rådhussalen var foruden dronningens egen familie blandt andet det svenske kongepar og kronprinsessepar og den norske kong Harald og det norske kronprinspar.

Langs hele ruten fra Amalienborg gennem Strøget til Københavns Rådhus stod folk i alle aldre tætpakket for at få et glimt af dronningen og kronprinsparret og ønske til lykke.

Kort forinden var dronningen blevet hyldet på Amalienborg Slotsplads, der var proppet med gratulanter.

Hele tre gange kom dronningen frem til stor jubel for de fremmødte.

Efter hyldesten på balkonen spiser dronningen og de andre gæster frokost på Københavns Rådhus.

Når frokosten er spist, ventes det, at dronning Margrethe vil tage et par rolige timer på Fredensborg Slot.

Senere skal hun så igen gøre sig klar til den store, private fødselsdagsfest på netop Fredensborg Slot torsdag aften.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip