København stikker af fra resten af boligmarkedet

Skrevet af admin

25/06/2014

Mest læste i dag

De københavnske ejerlejligheder cementerer endnu engang førstepladsen på det danske boligmarked, hvad angår stigninger i boligpriser.

Endnu engang er ejendomspriserne i Region Hovedstaden steget væsentligt mere end i resten af landet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014 steg ejerlejligheder i Region Hovedstaden 10,7 procent, mens de eksempelvis faldt med 1,9 procent i Region Nordjylland.

Samlet set er priserne på ejerlejligheder på landsplan steget med 2,5 procent fra fjerde kvartal i 2013 til første kvartal i 2014. Igen var det Region Hovedstaden, der kunne præstere den største stigning med 3,7 procent, efterfulgt af Region Sjælland med 0,1 procent.

I de tre sidste regioner faldt priserne på ejerlejligheder - og faldet var størst i Region Nordjylland med 0,9 procent.

Økonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv Mira Lie Nielsen vurderer, at de stigende boligpriser vil sætte skub i dansk økonomi.

- Det er jo i høj grad udhulingen af boligformuen, som har afholdt danskerne fra at bruge penge de seneste fem år, hvor de i stedet har valgt at spare op for derved at polstre sig oven på krisen, siger hun i en pressemeddelelse.

- De stigende priser og den fortsat lave rente samt generelt mere positive vinde over dansk økonomi giver tryghed i familierne - en tryghed som alt andet lige vil øge forbruget og dermed medvirke til at sparke krisen helt til hjørne.

Tendensen med de geografiske forskelle er den samme for enfamiliehuse, men her er prisstigningerne dog på et lavere niveau - selv i hovedstadsområdet. I forhold til første kvartal 2013 steg priserne på landsplan med 2,3 procent.

Hos højdespringeren Region Hovedstaden steg enfamiliehusene med 4,5 procent, mens priserne var uændret eller steget med mellem 0,4 og 2,1 procent i de andre regioner.

/ritzau/