København taber Farvergade-sag igen

Halvanden times aktivering om ugen var for lidt til at udløse høj refusion fra staten i den såkaldte Farvergade-sag.

Det slår Højesteret fast i en dom tirsdag, og det betyder, at Københavns Kommune ikke har krav på 60 millioner kroner fra Arbejdsmarkedsstyrelsen i en sag om refusion af kontanthjælp.

Afgørelsen får ikke konsekvenser for de arbejdsløse i København - både fordi reglerne er ændret, og fordi tilbuddet ikke eksisterer mere, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Men direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, Kaj Ove Christiansen, er ærgerlig over Højesterets afgørelse.

- Vi tager naturligvis afgørelsen til efterretning. Sagen var meget principiel for kommunerne og KL. Nu er sagen afgjort, og det er tid til at se fremad. Sagen er fra 2010 og har ikke nogen konsekvenser for ledige københavnere, siger Kaj Ove Christiansen.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har hele tiden ment, at Københavns Kommune har fået for meget i refusion fra staten i et aktiveringsprojekt i 2008 og 2009. Derfor valgte styrelsen at tilbageholde de mange millioner kroner, som kommunen mente, man havde til gode.

Tvisten mellem kommunen og Arbejdsmarkedsstyrelsen drejede sig om, hvorvidt hovedstaden skulle modtage høj eller lav refusion for et særligt beskæftigelsestilbud i Farvergade i det indre København.

Men Højesteret fastslår, at det måtte lægges til grund, at aktiveringsprojekterne ikke opfyldte betingelsen om, at tilbuddet i gennemsnit skal være på minimum 25 timer om ugen.

- Københavns Kommune havde derfor ikke ret til at få refunderet 65 procent af kommunens udgifter til kontanthjælp og starthjælp til de ledige, som deltog i projekterne, skriver retten i dommen.

De ledige i Farvergade-projektet skulle højst deltage i et møde med en jobkonsulent halvanden time om ugen. Og i december 2012 gav Østre Landsret Arbejdsmarkedsstyrelsen medhold i, at kommunen havde fået for meget i refusion fra staten i et aktiveringsprojekt.

Københavns Kommune skal betale 1,25 millioner kroner i sagsomkostninger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip