København tæt på at droppe bycykler

Det skulle have været den kollektive trafiks "fjerde ben" i miljø- og teknikborgmester Morten Kabells (EL) kamp for at flytte københavnerne ud af bilerne. Nu bliver planen om at indsætte over 1800 bycykler i hovedstaden formentlig opgivet.

1860 bycykler er ikke blevet leveret af firmaet GoBike, og nu vil fonden bag planen, By- og Pendlercykel Fonden, have GoBike erklæret konkurs.

Københavns Kommune havde ellers smidt 40 millioner kroner i projektet, der blev præsenteret i august 2014.

- Den nye by- og pendlercykel skal fungere som et fjerde ben i den kollektive trafik sammen med tog, bus og metro, og på den måde skal den være med til at gøre noget ved trængslen i København, sagde Morten Kabell dengang.

Nu ser det ud til, at planerne bliver droppet, og miljø- og teknikborgmesteren tvivler på, at bycykler bliver en del af pendlertrafikken.

- Skal et nyt cykelsystem have en fair chance, skal det være målrettet pendlerne. Det kræver opbakning fra kommuner i hele regionen, fra en bred kreds af trafikselskaberne og statslig medfinansiering som fødselshjælper, siger han i dag.

- De forudsætninger er simpelthen ikke til stede i dag.

I stedet skal de penge, der kan reddes fra aftalen, bruges på forskellige mindre cykelprojekter, mener Morten Kabell.

Udsigten til en kuldsejlet aftale har fået De Radikale på Københavns Byråd op i det røde felt.

- På det kommende Borgerrepræsentationsmøde beder vi teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, redegøre for præcist, hvordan forløbet har været omkring bycyklerne, siger teknik- og miljøordfører Mette Annelie Rasmussen.

- Jeg er selv chokeret over den lethed, der tilsyneladende har været i håndteringen af københavnernes skattekroner. Vi skal have en fyldestgørende orientering og en kortlægning af, hvad der er foregået. Det skylder vi københavnerne.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip