Københavns Kommune opgiver at fjerne omstridt rockerborg

Københavns Kommune kan ikke fjerne omstridt rockerborg i Vanløse og erkender, at man ikke kan gøre mere i sagen.

Det oplyser byens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) til Ritzau efter et møde i kommunens teknik- og miljøudvalg mandag aften.

- Inden for lovgivningen i det her land, så kan vi ikke gøre mere som kommune, og hvis der skal gøres mere, ligger bolden entydig hos justitsministeren, siger Morten Kabell.

Natur- og Miljøklagenævnet underkendte i sidste uge Københavns Kommunes afgørelse, som forbød rockergruppen Bandidos i at benytte huset i Vanløse som klubhus. Og den afgørelse tager teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune nu til efterretning.

Ifølge nævnets afgørelse led kommunens påbud, som forbyder personer med tilknytning til Bandidos at bruge ejendommen på Tudskærvej som klubhus, af "væsentlige retslige mangler".

Beboerne i og omkring Tudskærsvej har i lang tid udtrykt deres frustration over rockerborgen.

- Jeg kan udmærket forstå deres frustration, men jeg må bare konstatere, at det står klart, at Københavns Kommune ikke kan gøre noget.

- Jeg vil opfordre beboerne til, hvis de synes, der stadig er noget, der kan gøres ved deres situation, så er det justitsministeren, som de skal rette henvendelse til, siger Morten Kabell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip