Københavns Lufthavn får milliardoverskud

Københavns Lufthavne A/S (KBHL) satte passagerrekord for tredje år i træk med 24,1 millioner rejsende, skriver KBHL i sin årsrapport 2013.

Det betød en stigning i omsætning og et forbedret resultat korrigeret for særlige forhold. Væksten skyldes flere internationale passagerer, øget omsætning i parkering samt øget hotelaktivitet.

Lufthavnen forventer fortsat passagervækst i 2014.

Omsætningen steg med 3,7 procent til 3,6 milliarder kroner. Overskuddet før skat endte på 1,17 milliard kroner.

I 2012 frasolgte KBHL sin ejerandel i det britiske lufthavnsselskab NIAL, hvilket påvirkede årets resultat ekstraordinært.

For 2014 venter selskabet et ordinært resultat før skat på 1100-1200 millioner kroner, mens driftsresultatet før særlige poster ventes at stige i 2014 i forhold til 2013.

Den hidtidige formand, Henrik Gürtler, har meddelt, at han stopper ved den kommende generalforsamling i april.

Henrik Gürtler har siddet 12 år i bestyrelsen, heraf 10 som formand. Bestyrelsen peger på den tidligere Falck-direktør Lars Nørby Johansen som hans afløser.

- Vi har foretaget en grundig proces for at finde den bedste kandidat. Lars Nørby Johansen har omfattende og relevant erfaring som formand og bestyrelsesmedlem i en række større danske og internationale selskaber.

Hans erfaring vil være nyttig i forbindelse med den fortsatte udvikling af Københavns Lufthavn, siger den afgående formand, Henrik Gürtler, i en pressemeddelelse.

Lars Nørby Johansen er formand for bestyrelserne i Falck, William Demant Holding, Codan Forsikring, Dansk Vækstkapital og Syddansk Universitet. Han sidder også i bestyrelsen for Rockwool-fonden, som næstformand, og i Arp-Hansen Hotel Group.

Den kommende formand sad også i KBHL's bestyrelse i perioden 2000-2002.

Staten ejer 39,2 pct. af aktierne i Københavns Lufthavne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip