Københavns Lufthavn skyder kvart milliard i udbygning

Priserne på flybilletter til og fra eksotiske steder langt væk er faldet. Og da både flere passagerer flyver ud af Københavns Lufthavn, og flere lander, vil lufthavnen bygge ud, så der er bedre plads til de rejsende.

- Vi har de senere år skabt markant vækst på de lange ruter, så Danmark i dag har direkte flyforbindelser til 27 interkontinentale destinationer, siger teknisk direktør i Københavns Lufthavn Christian Poulsen.

Samlet vil lufthavnen investere en kvart milliard kroner i at udbygge den eksisterende Finger C, så der bliver mere plads til de rejsende - og til flyselskaberne.

- Vi forventer mere vækst i de kommende år, derfor skal der bygges nu, siger Christian Poulsen.

Helt konkret vil Københavns Lufthavn udvide med 2900 kvadratmeter til passagererne og tre nye brobetjente standpladser til de store, interkontinentale fly, oplyser lufthavnen til Ritzau.

Udbygningen kommer til at tage knap halvandet år. Flere end 100 håndværkere, ingeniører og byggefolk kommer til at arbejde på udvidelsen i den finger, der sørger for at sende passagererne ud på de lange ruter og rejser til lande uden for Schengen.

Allerede i januar offentliggjorde lufthavnen visionen Expanding CPH. Her fremgik det, at man i løbet af de kommende to-tre årtier ville sørge for plads til 40 millioner passagerer i lufthavnen hvert år eller næsten en fordobling af de 24,1 millioner, der sidste år rejste via lufthavnen.

Udbygningen af Finger C er det første skridt til at opnå de flere passagerer. Herudover er lufthavnen i gang med en renovering af den eksisterende sydlige del af fingeren ved gates C34 og C37.

Thomas Woldbye, direktør i Københavns Lufthavn, kalder byggeriet endnu et synligt og helt konkret eksempel på lufthavnen som World Class Hub, som handler om at blive det mest attraktive trafikknudepunkt i Nordeuropa.

- Et er at have en strategi, noget helt andet er at efterleve den og gennemføre den. Udbygningen af Finger C er en godt eksempel på, at vi nu eksekverer og gennemfører vores World Class Hub strategi, siger Thomas Woldbye.

/ritzau/

 

Dagens Gossip