Københavns Lufthavns pinsetrafik passerer milepæl

admin

425 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Der har været pinsetravlt i Københavns Lufthavn. Og særligt fredag den 13. maj lokkede flypassagererne til og fra Kastrup. For første gang nogensinde vandrede over 100.000 passagerer enten ind eller ud af ankomst- og afgangshallen.

- Vi havde meget travl. Det var vores travleste dag nogensinde i vores 91-årige historie, siger Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavne.

Selv om datoen måske har skræmt de overtroiske fra en flyvetur, var fredagen før pinse på forhånd en oplagt kandidat til at blive en travl rejsedag i lufthavnen.

- En af de tendenser, vi kan se, er, at fælles europæiske helligdage er noget, som folk bruger til at tage en forlænget weekend i Europa. Der er mange danskere, der tager ud at rejse, men der er også mange, der tager til København, fortæller Kasper Hyllested.

Rekorden kommer efter en tid med stigende aktivitet i lufthavnen. Der er flere forretningsrejsende, men det er særligt turisterne, der driver antallet af passagerer op, fortæller Kasper Hyllested.

- Vi har en generel stigning i antallet af folk, der rejser til og fra København. Der er flere danskere, der rejser. Sidste år havde vi en million passagerer mere end året før, siger han.

Lufttrafikken mellem København og særligt én bestemt europæisk hovedstad stiger voldsomt.

- London er stadig den absolut mest populære by at rejse til. Vi havde to millioner passagerer, der rejste mellem København og London sidste år. I de første måneder i år har der været en stigning på over 20 procent i rejser mellem de to byer, fortæller Kasper Hyllested.

/ritzau/