Københavns metro kører igen efter omfattende nedbrud

Store dele af metronettet i København har været nede siden lørdag aften, men nu skulle trafikken begynde at flyde planmæssigt igen.

Det oplyser Metro Service.

- Nu er der strøm på kørebanen igen, og vi begynder at genetablere driften inden for kort tid, siger Jette Clausen, der er kommunikationschef i Metro Service, til Ritzau.

- Der har været en kabelfejl, der har medført, at der ikke var nogen strøm på banenettet, siger hun.

Store dele af metronettet har været nede siden lørdag aften klokken 21, og problemerne varede dermed næsten 16 timer, hvis man tager overgangen fra vinter- til sommertid med i beregningen.

Kommunikationschefen fortæller, at det har været et stort stykke arbejde at lokalisere fejlen, og det er derfor, at nedbruddet har stået på i så mange timer.

Søndag har problemerne drejet sig om strækningerne mellem Forum-Amagerbro, Christianshavn-Bella Center, Vanløse-Amagerbro og Vanløse-Sundby, mens samtlige metrotog var ude af stand til at køre et kort øjeblik lørdag aften.

På de berørte strækninger indsatte Metro Service otte togbusser for at kompensere for problemerne med togene.

Tidligere på måneden, 16. marts, oplevede metrorejsende også store problemer, da alle metrotog stod stille i en halv time i løbet af myldretidstrafikken på grund af en signalfejl i radionettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip