Københavns nye flåde vil ekspandere efter stærk sommer

De seneste to år har Københavns Havn fået en ny attraktion i form af den myriade af små eldrevne både, som sol- og badelystne gæster kan leje på timebasis for at glide rundt på vandet.

Og på trods af, at sommeren i år har været mere vejrmæssigt svingende, er bådene blevet brugt endnu mere end sidste år. Det fortæller Anders Mørck, direktør og medstifter af GoBoat, der lejer både ud.

- Det er blevet større og større over de tre sæsoner, vi har haft indtil nu. Vi har mere travlt i år, end vi havde sidste år, og kommer også til at øge både omsætning og resultat, siger Anders Mørck.

Resultatet faldt i 2015, men kun fordi ejerne begyndte at betale sig selv løn og ansatte flere medarbejdere. Bruttoresultatet, der indikerer omsætningen, blev omtrent tredoblet til 2,7 millioner kroner.

Umiddelbart er efterspørgslen også voksende. Copenhagen Boat Rent, der lejer små, motordrevne både ud, har øget bruttoresultatet med 55 procent på to år og fik i regnskabsåret 2014/15 et solidt resultat.

Succeserne har trukket flere konkurrenter til i Københavns Havn, blandt andet Friendships.

Men efterspørgslen er så stor, at GoBoat, der har over 30 både, ikke har mærket til det på forretningen.

- Det øger opmærksomheden om os alle, så faktisk er det bare en god ting, siger Anders Mørck.

Nu er selskabet, der blev skabt af Anders Mørck, Carl Kai Rand og Kasper Eich-Romme, blevet stort nok til at skulle vokse.

De tre stiftere, der selv rejste pengene og startede konceptet, har kastet blikket på en stribe byer i ind- og udland.

- På den lange bane vil vi gerne opbygge et globalt brand, der skal tilbyde oplevelser på vandet. Men på den kortere bane skal vi nu finde ud af, hvor vi skal åbne i næste sæson.

- Der har vi Hamburg samt flere byer i Holland og Danmark i sigtekornet. Både turistbranchen i Aalborg og Aarhus har sagt, at de er interesserede, siger Anders Mørck.

Derudover er der netop ankommet en GoBoat så langt væk som til Perth i Australien, hvor en nordmand vil prøve konceptet af.

/ritzau/

 

Dagens Gossip