Københavns Universitet fyrer forskere og undervisere

532 undervisere, forskere og ansatte i service og administrativt arbejde på Københavns Universitet mister deres job.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Det svarer til syv procent af medarbejderne på universitetet. I alt vil 209 personer få en fyreseddel, og 323 stillinger bliver enten nedlagt eller opsagt via frivillige fratrædelser.

Ud af dem er 27 procent forskere og undervisere. Derudover vil universitetet uddanne ti procent færre ph.d.'er i de kommende år.

Det sker på baggrund af Finansloven 2016.

Det betyder, at Københavns Universitet mister cirka 300 millioner kroner om året som følge af det såkaldte omprioriteringsbidrag på uddannelse, en besparelse på statens Forskningsreserve og en særlig huslejeregulering på det ny KUA-byggeri på Amager.

- Det er et stort tab af viden og kompetencer at miste så mange gode medarbejdere. Vi har fundet den største del af besparelserne på administration og service i et forsøg på at skåne uddannelse og forskning mest muligt, lyder det fra rektor Ralf Hemmingsen.

- Og vi kommer til at uddanne færre ph.d.'er. Dermed skærer vi i forskningens livsvigtige fødekæde. Det vil kunne ses på Danmarks forskningsevner om 5-10 og 20 år, siger han.

I alt skal universitetet spare 500 millioner kroner, som svarer til cirka seks procent af den samlede omsætning.

De største fakulteter – natur og sundhedsvidenskab - mister flest medarbejdere. Her bliver der nedlagt mere end 330 stillinger, mens det på humaniora er omkring 90 stillinger.

Derudover er universitetet i øjeblikket i gang med at vurdere, hvor mange små sprogfag der kan udbydes fremover.

- Vi gennemgår nu hele organisationens måde at løse opgaver på. Og vi vil se fakulteter, der må foretage yderligere tilpasninger, som følge af den lokale udvikling i indtægter og omkostninger, siger Ralf Hemmingsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip