Køber lejlighed: Nordmand glemte bitcoins som blev formue værd

Det var næppe et råd, hans bankrådgiver var kommet med. Men en lille investering i den virtuelle valuta bitcoins har vist sig at give den helt store gevinst for nordmanden Kristoffer Koch.

I 2009 købte han for 130 kroner bitcoins, som på det tidspunkt var et relativt nyt fænomen. Efterfølgende glemte han alt om "pengene", som kun findes online. Det var først i april i år, at den nu 29-årige ingeniør kom i tanke om sin mikroinvestering, da han læste en artikel om, hvor meget bitcoins var steget i værdi.

LÆS OGSÅ: Advarsel om ny Facebook-orm: Lyver Celine Dion død og får adgang til din profil 

Det viste sig, at hans 5000 bitcoins pludselig var blevet mere end 3,7 millioner kroner værd.

Efter at have brugt det meste af en dag på at forsøge at huske sit password, lykkedes det Kristoffer Koch at sælge en femtedel af bitcoinformuen. Han stod derfor pludselig med en millioner kroner i hånden.

På trods af 28 procent skulle betales i skat, var der nok penge til udbetalingen og istandsættelsen på en lejlighed i det centrale Oslo.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Ikke i min vildeste fantasi ville jeg have troet, at jeg kunne have scoret sådan en gevinst, lyder det fra den nu velhavende Kristoffer Koch ifølge Sky News.

Bitcoin kan veksles til rigtige penge eller bruges til at købe ting og service på internettet. Læs mere om Bitcoins her:   

 

Dagens Gossip