Køge kommune får erstatning for beskåret træ

Kommunens træer skal have lov at stå i fred. Det står fast, efter at Retten i Roskilde fredag afsagde dom over en mand fra Køge, som uden tilladelse havde beskåret et træ ved Langesvej i Køge. Manden skal betale 5000 kr. i erstatning til Køge Kommune. Han skal desuden betale 8 dagbøder a 300 kr. samt sagens omkostninger.

Formanden for Køge kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Erling Larsen (S) er tilfreds med dommen:

- Det er aldrig rart for en kommune at møde sine borgere i retten, men vi er desværre nødt til at føre en konsekvent linje for at passe på vores træer. Det gør vi, fordi træerne nemt bliver beskadiget, hvis de beskæres af andre end fagfolk, forklarer Erling Larsen og fortsætter:
- I denne sag er træet blevet voldsomt beskåret, bl.a. er kronen skåret kraftigt ned. Vi har fulgt Teknik- og Miljøforvaltningens praksis, som er, at vi politianmelder borgeren og præsenterer ham for en regning, der bl.a. skal dække kommunens udgifter til et nyt træ.

Erling Larsen understreger, at borgerne hellere end gerne må henvende sig til Køge Kommune, hvis de mener, at et kommunalt træ trænger til at blive beskåret. Kommunens egne folk vil derefter vurdere, hvad der skal gøres.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip