Kønskamp i frisørstolen: Korthåret kvinde anmelder uretfærdig prisforskel

En korthåret kvinde har klaget over højere priser for kvinder end mænd hos en frisør, og Østre Landsret tager tirsdag hul på sagen, skriver DR Nyheder.

Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere har anket en afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet, hvor kvinden i 2012 fik medhold i, at der ikke må være forskellige priser ud fra, om kunden er mand eller kvinden.

- Den her afgørelse, som er blevet truffet af Ligebehandlingsnævnet, er gjort uden overhovedet at høre branchen og faget, siger formand for frisørerne Connie Mikkelsen til DR Nyheder.

- Vi håber at få dem til at forstå, at vores priser ikke er kønsbestemte, men tidsbestemte, fortæller hun.

Frisørerne forklarer prisforskellen mellem kønnene frem for hårtype, længde eller noget helt tredje med, at kvindehoveder generelt kræver mere arbejde.

- Der er tale om to forskellige ydelser, og det kræver meget mere, når man klipper damer - det kræver flere produkter, det kræver længere tid, det kræver flere teknikker og mere efteruddannelse. Alt sammen ligger jo i prisen, siger Connie Mikkelsen.

Da en mand tidligere klagede til Ligebehandlingsnævnet over, at fem frisører havde forskellige priser for mænd og kvinder, lød afgørelsen i nævnet, at prisforskellen var sagligt begrundet.

Nævnet lagde vægt på, at frisørernes annoncepriser kun henviste til køn og ikke behandlingens karakter og omfang.

Derfor er frisørerne nu i vildrede over nævnets seneste afgørelse i kønsklippesagen, og de har derfor taget sagen til landsretten, hvor den også kører onsdag og torsdag i denne uge.

Da sagen blev afgjort i nævnet, udtalte flere politikere, at de frygtede, at en så lille sag som frisør-sagen ville skygge for større problemer på ligestillingsområdet.

Social- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) har tidligere talt om at indføre en bagatelgrænse for sager i Ligebehandlingsnævnet. Det er uvist, om ministeren anser frisørsagen som hørende under bagatelgrænsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip