Kørte i vandet: Ægtepar er i kritisk tilstand

Et ældre ægtepar - begge på 73 år - endte fredag formiddag i et vandbassin nær Thisted, da deres bil af uforklarlige årsager kørte over i den modsatte vejbane og fortsatte ud over grøften og ned i en afvandingskanal.

- De var på vej til en familiesammenkomst, da bilen af uforklarlige årsager endte i kanalen. Der var ingen andre biler på strækningen, da det skete, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Bjarne Askholm, til Ritzau.

En 50-årig mand fra Mors kom kørende forbi umiddelbart efter ulykken og sprang ned i bassinet for at redde ægteparret op.

- Han får dem begge ud af den synkende bil. Manden er ved bevidsthed, men kvinden er bevidstløs. Andre vidner kommer til og hjælper med genoplivningen, men kvinden blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset i Aalborg, siger Bjarne Askholm.

- Manden er i kritisk tilstand, og han er blevet lagt i koma, så han kan blive stabiliseret, tilføjer vagtchefen.

Den 50-årige redningsmand, hvis hurtige reaktion af politiet beskrives som "en heltemodig gerning", er også blevet indlagt i Aalborg.

- Han var afkølet og forkommen og skulle derfor varmes op igen. Desuden har han slugt noget vand under redningsaktionen, og i det vand var der benzin fra bilen, som han fik i lungerne, og det skal han også behandles for, siger Bjarne Askholm.

Lægelige undersøgelser skal nu afgøre, om det var et ildebefindende, der var skyld i soloulykken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip