Kold sol-søndag bliver weekendens flotteste dag

Skrevet af admin

|

22/11/2013

Dagens topnyheder

Der er mindst to gode ting at sige om vejret i weekenden.

Der falder næsten ikke noget regn. Og søndagen ser ud til at blive rigtig fin med masser af solskin. Sådan lyder prognosen fra DMI i hvert fald.

- Der kommer stort set ingen nedbør hele weekenden. Der kan godt komme et lille dryp et eller andet sted, men generelt set holder det tørt, fortæller vagthavende meteorolog Bill Vejdegren tidligt fredag morgen.

Han udnævner søndag til "weekendens flotteste og køligste dag".

- På søndag får vi en hel del sol. Det bliver en rigtig flot søndag med tørt vejr og masser af solskin. Temperaturerne ligger et sted mellem tre og syv grader, fortæller meteorologen.

- Men det vil føles ret køligt. Det starter med en jævn til hård vind, som godt nok aftager en smule i løbet af dagen, men der blæser altså en kold vind fra nordlig retning, tilføjer han.

Først skal fredagen og lørdagen dog lige overstås først, og fredagsvejret ser ud til at dele Danmark i to dele.

- I dag starter vi med temmelig mange skyer over landet. Men det er begyndt at klare lidt op i Nordvestjylland, siger Bill Vejdegren.

- Det betyder, at vi får en lille opdeling af landet. Nord-, Midt- og Vestjylland får i løbet af formiddagen en hel del sol, og solen vil skinne resten af dagen.

- Men længere mod sydøst og syd vil der nok ligge skyer stort set hele dagen igennem, så der får vi nok ikke så meget at se til solen, tilføjer han.

Fredagen bliver ikke særlig varm med to til fem grader, og natten til lørdag får vi nattefrost flere steder i landet. Især i Jylland bliver det koldt.

- Lokalt kan det nok komme ned mod fem graders frost. Længere østpå, altså på Fyn og Sjælland, kommer det ned i nærheden af frysepunktet, fortæller Bill Vejdegren.

Lørdag starter ret skyet over det hele. Men der kommer en opklaring i løbet af eftermiddagen og aftenen - især igen i de nordvestlige egne af Danmark.

- Og så bliver det forholdsvist lunt om lørdagen med fem til otte grader i dagtimerne, siger Bill Vejdegren.

Den flotte vejr søndag efterfølges ifølge DMI af en smuk mandag.

/ritzau/