Kolding får sin egen lysfestival

Lys-eventen Kolding Lyser har de senere år sat ekstra kilowatt på julehyggen i Kolding, Vamdrup og Christiansfeld, og nu udvides eventen til en festival med navnet ”Kolding Light Festival”.

Erhvervsgruppen Kolding har muliggjort, at Kolding får en årlig tilbagevendende event af internationalt format, der sætter positivt fokus på Kolding. Vi har valgt en lysfestival, hvis omfang ikke tidligere er set i Danmark. De nærmeste større lysfestivaler er for eksempel i Amsterdam og Berlin, siger Otto Clausen fra Erhvervsgruppen Kolding i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens Kolding på Facebook - Altid gratis nyheder

Lysfestivalen holdes den 12. til 14. december og involverer erhvervslivet i Kolding, Kolding Kommune, Kolding Handelsråd, Visit Kolding, City Kolding, Business Kolding og Erhvervsgruppen Kolding.

- Festivalen er lokalt funderet, og vi opfordrer egnens institutioner, foreninger, grupper og indbyggere til at deltage. Puljemidler kan søges til at skabe arrangementer for. Første år skal vi kunne præsentere tre til fem store projekter med ”wow-effekt”, som viser byrummet på en ny og spændende måde. I bymidten vil der blandt andet være lys-installationer på Akseltorv, Den Spanske Trappe og Banegårdspladsen, fortæller Otto Clausen, der er direktør for festivalen.

Arrangørerne har i år indsamlet næsten en million kroner og ønsker at nå 1,5 millioner kroner til festivalen. Desuden har festivalen fået tilskud på 100.000 kroner fra Kolding Kommunes brandingpulje.

Erhvervsgruppen Kolding har stiftet et selskab som fundament for festivalen, der hovedsagligt foregår i Kolding midtby. Vamdrup og Christiansfeld har egne lysaktiviteter i samme tidsrum i december. Selskabet Kolding Light Festival skal sikre, at eventen bliver årligt tilbagevendende i Kolding.

Du kan gense julestemningen fra Kolding Lyser i 2011 i videoen nedenunder...

 

Dagens Gossip