Kolding fører an i håndboldens underskudsforretninger

Ligahåndboldklubberne i Danmark har oplevet en "ret markant" gennemsnitlig omsætningsvækst, men har samtidig stadig svært ved at lave overskud.

Det konkluderer Idrættens Analyseinstitut (Idan) i den årlige analyse af økonomien i sporten.

Analysen viser, at det generelt er svært at få balance i regnskaberne, og at det gennemsnitlige resultat efter skat er et underskud på lige over 575.000 kroner i seneste afsluttede regnskabsår.

Blandt de største underskudsgivende forretninger i dansk ligahåndbold fremhæver Idan KIF Kolding København.

- Selskabet bag det ellers sportsligt succesfulde håndboldhold kommer ud med et underskud på 1,6 millioner kroner efter skat. Positivt set er resultatet påvirket af en gave, der er bogført som ekstraordinær indtægt i regnskabet. Ellers ville driftsresultatet have været påvirket tilsvarende negativt og ligge højere end sidste års resultat, der stod i rødt med minus 6,2 mio. kroner.

- Selskabet skriver da også i sin ledelsesberetning, at der skal tilføres likviditet i det nye regnskabsår, hvis driften skal fortsætte. Desuden planlægges frasalg af en række aktiver, skriver Idan.

Analyseinstituttet fremhæver også eksempler på, at det kan lade sig gøre at få økonomien til at balancere.

På den konto fremhæver Idan hos herrerne GOG, Aalborg Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg og Skjern Håndbold, mens Team Esbjerg og Nykøbing Falster Håndbold får pæne ord med på vejen hos damerne.

Idrættens Analyseinstitut har siden udgivelsen af rapporten om dansk håndboldøkonomi i 2006 løbende opdateret klubbernes nøgletal for at følge udviklingen.

Rapporten ligger tilgængelig på instituttets hjemmeside.

/ritzau/

 

Dagens Gossip