Koldingegnens Lufthavn er en succes

Virksomheder har omkring 350 ansatte, heraf arbejder op mod 145 personer på lufthavnens adresse.

Absolut største virksomhed er flyselskabet Danish Air Transport, der bl.a. udfører en del indenrigsflyvning i Danmark og Norge. Derudover gør selskabet i passagercharter og fragtopgaver og specialopgaver. Selskabet har en årlig omsætning på omkring en halv milliard kroner. Omkring 100 af dem arbejder i Danish Air Transports hovedafdeling på Koldingegnens Lufthavn.

Derudover er der Air Service, der har 30 ansatte. Selskabet står for reparation og vedligeholdelse af fly og helikoptere, fly-syn samt salg af fly og helikoptere. Årlig omsætning på omkring 200 millioner kroner.

Lite Flite har 5-7 ansatte og står for produktion og salg af flydele så som interiør og sikkerhedsudstyr. Årlig omsætning på omkring 10-15 millioner kroner.

Climb2 har 3-5 ansatte og er en flyskole. Årsomsætning på tre millioner kroner.

Virksomhederne har generelt haft en positiv udvikling i de senere år.

- Koldingegnens Lufthavn er med sine mange direkte og indirekte arbejdspladser et stort aktiv for Kolding Kommune. I fondsbestyrelsen håber vi, at byrådet vil være med til at sikre, at vi også har en stærk lufthavn i de kommende mange år. Der er i øjeblikket et stort  behov for renovering af landingsbanen Det vil koste op mod to millioner kroner, at få sikre bane-anlægget for de kommende 20 år.  Derudover er der behov for 1,5 millioner kroner til en forlængelse af banen med 199 meter, så den totale banelængde bliver 1199 meter, siger fondsbestyrelsens formand Poul Erik Jensen.

Han tilføjer, at Koldingegnens Lufthavn skal ses som et supplement til Billund Lufthavn. – Lufthavnen giver os en ekstra streng at spille på, når det gælder erhvervspolitikken.  Derudover er det et stort plus, at en række virksomheder har valgt at placere sig i forbindelse med lufthavnen.

Virksomhederne med Danish Air Transport i spidsen har gennem mange år haft en positiv udvikling. Og der er optimistiske meldinger fra virksomhederne for de kommende år.

- Der er fortsat plads til udvidelser af eksisterende virksomheder og der er plads til nye virksomheder, slutter Poul Erik Jensen.

 

Dagens Gossip