Koldingenserne har slugt rekordvis mange ebøger

Skrevet af Elo Christoffersen

|

26/08/2013

Dagens topnyheder

Henover sommeren har flere biblioteker i Danmark kørt en omfattende kampagne for at få flere til at læse ebøger.

Kampagnen har betydet en væsentligt stigning i lån af ebøger på landsplan, men Koldingbibliotekerne har sprængt kurven med en stigning på udlån på hele 53 procent.

Kampagnen der blandt andet har prydet flere togstationer landet over og DSB’s Ud og Se magasin har haft til formål at få flere brugere på de to ebogstjenester ereolen.dk og netlydbog.dk. 

Over landsgennemsnittet

På landsplan har de to ebogstjenester ereolen.dk og netlydbog.dk oplevet en stigning på henholdvis 25 procent og 15 procent i juli måned. Lånerne på Kolding Bibliotek har således  med en stigning på 53 procent i antallet af lånte ebøger været nogle af de største læseheste.

- Vi er meget tilfredse med resultatet af kampagnen. Vi kan se at både vores eksisterende brugere men også helt nye brugere har hentet ebøger på de to tjenester. Det er dejligt at se at koldingenserne er så flittige læsere, siger Kis Michaelsen, konstitueret bibliotekschef.

Undervisning i brugen af ebøger

Koldingbibliotekerne kører året rundt IT-caféer hvor brugere kan få hjælp til at bruge ebøger, men også internettet, computere og NemID.