Kollega om Tom K: Har bragt Danmark på landkortet

Tom Kristensen har haft en enestående og fantastisk karriere.

Det mener konkurrenten og landsmanden John Nielsen, efter at Tom Kristensen onsdag meddelte på et pressemøde, at han stopper som aktiv.

John Nielsen var selv i 1990 den første dansker, som vandt 24 timersløbet Le Mans, og siden blev han overgået af Tom Kristensens ni sejre.

- Tom har haft en fantastisk karriere. Han har været med til at gøre Danmark til en del af international motorsport. Ude omkring har man vidst, at Danmark godt kan skabe racerkørere, siger John Nielsen, som har set en anden væsentlig ting hos Tom Kristensen.

- Han har inspireret mange unge racerkørere, og vist dem, at det er muligt at være racerkører, selv om man ikke lige har et af de 22 sæder, som der er i Formel 1. Så det er en meget flot karriere, der er slut, fortsætter John Nielsen.

Selv om den 47-årige Kristensen tidligere på sæsonen sagde, at han var motiveret til at forsøge at vinde for 10. gang i Le Mans og dermed udbygge sin rekord, lå det ifølge John Nielsen i kortene, at Kristensen ville stoppe.

- Hans makkere er stoppet. Dindo Capello stoppede for et par år siden. Allan McNish stoppede før denne sæson, så det kan ikke have været nemt at skulle få et nyt samarbejde op at stå med nye makkere, mener John Nielsen.

Tom Kristensen kører sit sidste løb den 30. november i São Paulo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip