Kolleger hylder afdød Ringenes Herre-stjerne

Han bevægede sit publikum og begejstrede sine kolleger. Blandt andet i storfilmene "Ringenes Herre", hvor Christopher Lee spillede rollen som troldmanden Saruman.

Den britiske skuespiller Sir Christopher Lee, der døde 93 år gammel søndag, hyldes nu af kolleger og venner på de sociale medier.

- Jeg tænker på ham hver dag, og det vil jeg blive ved med, skriver den amerikanske instruktør Martin Scorsese på det sociale medie Twitter.

Instruktøren, der senest har stået bag filmsuccesen "The Wolf of Wall Street" fra 2013, lavede i 2012 den amerikanske fantasy-dramafilm i 3D, "Hugo", sammen med Christopher Lee.

- Vi ville begge have ønsket, at vi havde haft mulighed for at arbejde mere sammen, men det var en stor fornøjelse at lave "Hugo" sammen. Han var en fantastisk skuespiller, en vidunderlig ven og en virkelig professionel, skriver han.

Sir Christopher Lee, der nåede at runde de 93 år, slog igennem som Dracula i filmen af samme navn fra 1958, og cementerede efterfølgende sin berømmelse som Bond-skurken Scaramanga.

I Bond-filmene spillede Christophe Lee over for Sir Roger Moore, som også er tyet til de sociale medier for at udtrykke sin sorg.

- Det er frygteligt, når du mister en gammel ven, og Christopher Lee var en af mine ældste. Vi mødtes første gang i 1948, skriver han på Twitter.

Fra filmsuccesen "The Wickerman" fra 1973, føler Lees kvindelige modstykke, den svenske skuespillerinde Britt Ekland, også behov for at kondolere.

- Jeg er så trist over at sige farvel til min gamle nemesis Christopher Lee. Han var sådan en talentfuld mand og ikke kun på film, skriver hun og sender samtidig en kærlig hilsen til Lees enke, den danskfødte Birgitte. 

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip