Kom om på den kolde side af puden: 3 grunde til at sove i et køligt værelse

Åbenbart er der mange fordele ved at sove med et soveværelse, hvor der er skruet lidt ned for varmen.

En af de rigtig gode grunde er:

1. Sænker man temperaturen ved sengetid, så nedsætter man risikoen for at udvikle diabetes.
Når man nedsætter temperaturen i sit soveværelse mindsker man samtidig risikoen for blandt andet at udvikle sukkersyge, viser en undesøgelse publiceret i 2014.

Her udsatte forskerner to grupper af testpersonerne for at sove i soveværelser som var henholdsvis 19 og 24 grader varme.

Det viste sig, at gruppen, der sov i det koldeste værelse, havde nogle sundhedsmæssigefordele , som de andre ikke havde.

Læs også: Syv videnskabelige grunde: Derfor skal du sove nøgen

2. Du falder nemmere i søvn
De fleste er klar over at søvn er meget vigtigt for at fungere optimalt. Men for mange kan det være svært at falde i søvn.

Men her hjælper et koldere værelse også. For ifølge en amerikansk ekspert ved navn Kathleen Doheny, så har ens krop sværere ved at sove et varmere sted.

Når man falder i søvn, sænkes kroppens temperatur, men er man for varmt et sted, kan kroppen have sværere ved at regulere temperaturen, og derfor kan det være en udfordring at falde i søvn.

3. Mindre mavefedt
Hvis man sover køligere, så sover man bedre. Og jo bedre søvnen er, jo mindre af hormonet cortisol frigives.

Når man sover dårligt, så forøges ens niveau af cortisol, og det er kendt for at gøre en sulten. Så det er med at sætte temperaturen ned i soveværelset.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip