Kometen Højbjerg: DBU-konflikt er noget useriøst pjat

Spillerne står sammen i den verserende konflikt, hvor DBU sidder på den anden side af bordet.

Spillerne vil have en kollektiv aftale om aflønning og vilkår for at spille på landsholdet, og det er folk fra landsholdets spillerråd som Lars Jacobsen, Daniel Agger, William Kvist og Christian Eriksen, der udtaler sig. Enslydende udmeldinger til alles bedste.

Altså lige bortset fra de pip, der kommer fra kometen Pierre-Emile Højbjerg, som på ny beviser, at han ikke er bange for at stå på egne ben.

Mandag skød han første gang et lille hul i det kollektive skjold, spillerne og Spillerforeningen ellers bruger i forhandlingerne med DBU, da han på Facebook skrev:

- Penge kan på intet tidspunkt, overskygge glæden og ikke mindst æren over at repræsentere det danske A-landshold og Danmark.

Og nu skyder han igen - flere skud og med tungere skyts mod både egen lejr og DBU-lejren.

I torsdagens udgave af BT slår han fast, han gerne ville spille gratis i de kommende testkampe mod USA og Frankrig, hvis det var det, DBU ønskede.

- Det er ikke penge, der skal drive glæden ved at repræsentere sit eget land. Det er hjertet, der skal drive dig. Med al respekt synes jeg, det er rigtig dårligt for dansk fodbold, at DBU og Spillerforeningen er røget ind i sådan en konflikt. Det gavner ingen, siger Højbjerg til avisen.

Den 19-årige bundesligaspiller stopper ikke der. Han siger, han ikke stiller sig mod hverken sine holdkammerater eller DBU, men uddyber sin irritation over konflikten med udsagn som:

- Jeg synes bare, vi skal have stoppet det her pjat.

- Kom nu, vi er nødt til at mande os op og stå sammen og tage sutten ud af munden. Vi vil alle sammen til EM i Frankrig. Vi må forstå, at det lige nu ikke er tid til barnelege. Jeg synes – med al respekt – at det er lidt useriøst.

Højbjerg og landsholdets øvrige spillere skal efter planen træne i Aarhus fra på mandag forud for testkampen onsdag mod USA, inden turen går til Frankrig og en testkamp 29. marts mod franskmændene.

/ritzau/

.

Dagens Gossip