Komiker: Derfor sagde jeg ja til musical

Gakkede gangarter, skøre riddere og en syngende Jesus på korset. Monthy Python-komikergruppen har skabt nogle udødelige klassikere, og nu bliver kulthittet "Monty Python og de skøre riddere" til en dansk musical under navnet "Spamalot".

Den lidt overraskende opsætning får premiere i Tivolis Koncertsal i foråret 2017. Men hvad der måske er endnu mere overraskende, er, at en af dansk komiks grand old men har sneget sig med på scenen blandt skuespillere, sangere og dansere. Lars Hjortshøj debuterer nemlig som musicalstjerne i rollen som Sir Robin.

Men musicalrollen var altså ikke noget, som den 48-årige komiker ville være sprunget ud i, hvis ikke det var for den rigtige opsætning.

- Pagehår og kokosnødder. Mere skulle der ikke til for at overbevise mig om, at hvis jeg nogensinde skulle debutere i en musical - så skulle det være Spamalot, fortæller komikeren Lars Hjortshøj om springet fra komik til musical.

Det skæve og komiske ophav fra de vanvittige, britiske Monty Python-talenter, heriblandt John Cleese og Eric Idle, betød, at den gakkede musicalopsætning føltes helt rigtig for den danske skuespiller.

- Jeg er vokset op med Monty Python, og har altid haft en forkærlighed for absurd komik, så det her er som at boltre sig i en jacuzzi af vanvid, forklarer "Klovn"-stjernen.

Lars Hjortshøj kommer til at spille over for blandt andre sangeren Stig Rossen, "Hairspray"-veteranen Martin Brygmann og komikerkollegerne Linda P og Lise Baastrup.

Monty Python-skuespilleren Eric Idle står bag transformationen fra komisk filmhit til underholdende musicalopsætning, og den legendariske komiker glæder sig over, at musicalen kommer til Danmark.

- Jeg ser frem til at komme til København og opleve dels den nøgne statue af Den Lille Havfrue og den danske musicalscenes herligheder - og indtil da, så husk: "Always Look on the Bright Side of Life", lyder det fra den britiske stjerne i en pressemeddelelse.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip