Komité vil have Lars Vilks-arrangement på Christiansborg

Lars Vilks-komitéen håber på at kunne holde en prisoverrækkelse på Christiansborg til efteråret, hvor den svenske tegner også selv deltager.

Det siger komitéens formand, Helle Merete Brix, til Ritzau.

- Vi påtænker en prisoverrækkelse i efteråret. Men det er afhængigt af, at vi kan få lov til at leje en af salene på Christiansborg, for det skal jo være et sikkert sted. Vi ønsker absolut, at Lars Vilks selv skal deltage.

Spørgsmål: Hvorfor ønsker I at holde arrangementet på Christiansborg?

- Af sikkerhedsgrunde. Jeg kan ikke forestille mig noget kulturhus eller en forfatterforening - selv hvis de vil være villige til at lægge lokale til - hvor jeg ville føle mig tryg ved at lægge sådan et arrangement.

- Det er noget man må diskutere med sikkerheden omkring Vilks, men jeg ser det ikke lige for mig for tiden, siger Helle Merete Brix.

Lørdag var Vilks blandt gæsterne på Krudttønden på Østerbro, der dannede rammen om debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed", som var arrangeret af komitéen, da en gerningsmand skød og dræbte den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard og sårede tre andre.

Lars Vilks har blandt andet tegnet profeten Muhammed som en rundkørselshund.

Spørgsmål: Selv om terrorangrebet vil være kommet på afstand med et arrangement om lidt over et halvt år, tror I så ikke, at mange vil føle sig provokeret af det?

- Jo, der er nok nogle som vil sige, om man nu skal føle sig provokeret igen. Men man kan også se på sociale medier og andre steder, at ganske mange danskere slet ikke stiller det spørgsmål, siger Helle Merete Brix.

Hun fortæller samtidig, at der ikke er planer om at afholde andre arrangementer i Danmark inden den mulige prisoverrækkelse. Det kan dog komme på tale, hvis den aktuelle situation gør det svært for Vilks at holde arrangementer i hjemlandet.

Mandag aften deltager formanden ved den mindehøjtidelighed, der finder sted nær Krudttønden.

/ritzau/

.

Dagens Gossip