Kommende Brøndby-formand: Jan Bech går selv

Når Jan Bech Andersen siger farvel til posten som bestyrelsesformand i Brøndby IF, er det helt og holdent storaktionærens egen beslutning.

Det slår den kommende bestyrelsesformand fast. Jesper Eigen Møller sidder på posten efter 13. april, hvis det altså går, som Brøndby-bestyrelsen ønsker på den kommende generalforsamling.

- Der har været fuld opbakning til Jan siden hans tiltrædelse som bestyrelsesformand for to år siden, og det er der stadig. Dette har været Jans ønske alene.

- Vi ved, at det har været en svær beslutning, men vi har dyb respekt for hans valg om ikke at genopstille, siger Jesper Eigen Møller til Brøndbys hjemmeside.

Jan Bech Andersen går som formand i kølvandet på den såkaldte "Oscar-sag", hvor formanden under brugernavnet "Oscar" skrev negativt om den daværende træner Thomas Frank, tidligere sportsdirektør Per Rud samt en række Brøndby-spillere.

Brøndby meddeler tirsdag, at Andersen erstattes af Jesper Eigen Møller som formand, hvis ellers generalforsamlingen vælger at følge bestyrelsens anbefalinger til, hvem der skal sidde i bestyrelsen i tiden efter Jan Bech Andersens farvel til formandsposten.

Jesper Eigen Møller glæder sig over, at Jan Bech Andersen i sin farveltale som formand gør det meget klart, at han bliver som investor og medejer og vil stå økonomisk "skulder ved skulder" med klubben, om det så tager 30 år at gøre Brøndby IF bæredygtig.

- Jans fortsatte engagement i Brøndby IF som aktionær er noget, vi alle værdsætter, ligesom vi sætter pris på alle de mange andre engagerede aktionærer, sponsorer og samarbejdspartnere, som vi er så heldige at have i og omkring klubben.

- Personligt har jeg altid haft stor respekt for Jan, og hvis der var nogen, der var i tvivl om Jans ordholdenhed, dedikation og økonomiske engagement til klubben, så er de det vist ikke længere, siger Jesper Eigen Møller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip