Kommende tobaksaktie får et prisskilt på 100 kroner

- Hvis man kunne tænke sig at blive medejer af Scandinavian Tobacco Group, når selskabet går på børsen, behøver det ikke koste mere end en hundredekroneseddel.

Det er i hvert fald den kurs, aktierne bliver udbudt til i forbindelse med børsnoteringen, og dermed vil selskabet være opført til en samlet markedsværdi på 10 milliarder kroner.

Aktierne vil kunne handles allerede onsdag, og bestyrelsesformand Jørgen Tandrup er trods de vanskelige tider på aktiemarkederne fortrøstningsfuld:

- Vi har oplevet stor interesse for selskabet fra både danske og udenlandske investorer. Vi er glade for den positive feedback, som vi har fået, og tilfredse med den endelige udbudskurs.

- Set i lyset af de nuværende volatile finansielle markeder ser vi det som en tillidserklæring og tro på, at vi kan levere solide resultater, siger han.

Scandinacian Tobacco Group vil få to hovedaktionærer i form af selskaberne Skandinavisk Holding II og Swedish Match Cigars, der hver vil få en ejerandel på omkring 30 procent.

De øvrige aktier er for 90 procents vedkommende afsat til danske og internationale institutionelle investorer, mens private investorer har fået tildelt resten.

Alt i alt har selskabet fået 11.500 nye investorer i forbindelse med selskabsnoteringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip