Kommentator: 2016 er sidste Formel 1-chance for Kevin

Hvis Kevin Magnussen nogensinde skal gøre comeback i Formel 1, så skal det være i 2016.

Sådan lyder vurderingen fra den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen, efter at motorsportsmediet Autosport torsdag beretter, at Magnussen er tæt på en aftale for den forestående sæson hos franske Renault.

Den nu 23-årige dansker mistede i 2015 sin plads hos McLaren, og han vil få svært ved at holde sit navn varmt uden Formel 1 i år.

- Det vigtige for Kevin er, at han skal ind i Formel 1 nu, inden der i 2017 kommer en masse rokeringer. Han skal have sit visitkort ind nu, siger John Nielsen, der er Formel 1-kommentator hos 3+.

- Som ung og talentfuld kører har man et vindue på to til tre år til at blive Formel 1-kører, før den næste generation kommer og skubber bagfra.

John Nielsen vurderer, at mange Formel 1-profiler vil stoppe om et år. Han nævner de to McLaren-kørere Jenson Button og Fernando Alonso samt Ferraris Kimi Räikkönen og Felipe Massa hos Williams.

I John Nielsens øjne kan der pludselig åbne sig en række interessante muligheder om et år, hvis Kevin Magnussen bliver en del af feltet i 2016. Men det er lukket land uden Formel 1 det kommende år.

- Han vil ikke være up-to-date mere, hvis det bliver til et år mere uden Formel 1.

- Det er essentielt, at han holder foden på pedalen nu, og så tror jeg på, at han kan få en Formel 1-karriere, der varer i mange år, for han er knalddygtig, siger John Nielsen om landsmanden.

Kommentatoren vurderer samtidig, at Renault vil spille en større rolle i motorsportens kongeklasse i fremtiden. 2016 bliver dog et svært år for den franske bilfabrikant, der netop har overtaget Lotus-teamet.

- Renault kommer ikke til at vinde noget i 2016, men det er helt sikkert, at det vil være et stærkt team i 2017, så det er et godt sted at komme ind.

- Et fabriksteam som Renault er enhver kørers drøm, fordi man ved, at ressourcerne er der. Man skeler ikke hele tiden til budgettet, men på opgaven.

- I 2016 skal Renault have de rigtige folk ind på de rigtige positioner, og der er en del logistik, man skal have styr på.

- Fra 2017 kommer der reglementsændringer i Formel 1, hvor man starter op med en ny type biler, og der vil Renault som fabrik sætte alle sejl til, siger John Nielsen.

Autosport skriver, at Kevin Magnussen bliver præsenteret på onsdag i Paris. Der er dog en lille chance for, at det franske team holder fast i venezuelaneren Pastor Maldonado, skriver mediet.

Kevin Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, har ikke besvaret Ritzaus opkald vedrørende den mulige aftale med Renault.

/ritzau/

 

Dagens Gossip