Kommentator: 3F vil have regeringen tilbage på rødt spor

Det er en presbold fra 3F's side, at de vælger at trække støtten til rød blok i den kommende folketingsvalgkamp.

Sådan lyder det fra politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- De spiller med musklerne i håb om, at det vil føre regeringen tilbage på et rødt spor, siger han til Ritzau.

3F's formand, Per Christensen, siger i lørdagens udgave af Politiken, at man er skuffet over regeringens resultater, og at man derfor stopper støtten til den venstre side af folketingssalen.

- Det har en stor symbolsk værdi, at Danmarks største fagforbund siger til deres medlemmer: Vi støtter ikke længere rød blok, det behøver I heller ikke længere, forklarer Troels Mylenberg og fortsætter:

- Mange danskere regner med, at deres forbund evner at tænke politisk og måske forstå noget, som man kan pejle efter. Her siger Per Christensen og hans forbund til tusindvis af medlemmer, at de ikke kan være tilfredse med politikken, så de behøver ikke at støtte den.

Ifølge den politiske kommentator kan udmeldingen fra 3F også få store økonomiske konsekvenser. Især ude i de enkelte valgkredse.

- Det betyder, at man ikke har penge til at føre den samme valgkamp og til at købe de annoncer, som man måske havde regnet med. Moderne politik og kampagner koster. Det er ikke nogen hemmelighed.

- Det her vil tænde en ild hos de socialdemokrater, også på Christiansborg, der er utilfredse med, at regeringen er for lidt rød. Det her presser jo de enkelte kandidater ude i valgkredsene. De skal have nok støtte til at blive genvalgt, siger han.

3F har som samlet forbund ikke givet direkte økonomisk støtte til politiske partier i flere år, men lokale 3F-afdelinger kan stadig vælge at støtte partier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip