Kommentator: Asylpolitikken er en tabersag for Thorning

Det er uklart, hvad regeringen vil på asylområdet, og det risikerer at svække regeringen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) alvorligt frem mod det kommende folketingsvalg, der senest skal afholdes i september næste år.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter at regeringen og justitsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag måtte erkende, at tidligere udmeldinger om, at "størstedelen" af de syriske asylansøgere bliver ramt af regeringens bebudede stramninger, nu har vist sig at være forkert.

Det egentlige tal er langt lavere, nemlig en tredjedel.

- Thorning må beslutte sig for, om hun vil stå for en strammerlinje og så gennemføre den, eller om hun vil stå for en blødere linje.

- Det skaber usikkerhed om, hvilken linje hun repræsenterer, hvis hun signalerer en stram linje, som så undergraves af de faktuelle tal, siger han.

Han henviser til, at statsministeren i sin åbningstale slog sig op på de pågældende stramninger, som altså har vist sig ikke at ramme så mange, som daværende justitsminister Karen Hækkerup (S) sagde i en pressemeddelelse.

Udlændingepolitikken forventes at blive et stort tema i valgkampen, og ifølge Engell peger alt i retning af, at området endnu engang bliver en katastrofe for de nuværende regeringspartier, ligesom det blev det i 2001, 2005 og 2007 og delvist i 2011, hvor blå blok satte sig tungt på diskussionen.

- Hvis zigzag-kursen fortsætter, bliver det igen en tabersag for regeringen, som det har været ved tre tidligere valg, siger Hans Engell.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip