Kommentator forstår Venstres tavshed om formandssnak

Det er ganske logisk, at hverken statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) eller Venstre ønsker at udtale sig om næstformand Kristian Jensens formandsambitioner. Det siger Helle Ib, Børsens politiske kommentator.

- Det er bare ikke noget, man debatterer i al offentlighed, så længe der sidder en formand, og da slet ikke når formanden er statsminister. Det er en diskussion, man fuldstændig skal holde sig fra, siger hun.

Udenrigsminister Kristian Jensen blev i søndagens udgave af Jyllands-Posten citeret for at sige, at han er klar til "at træde op på den øverste skammel", ligesom han er klar til kampvalg mod andre partifæller, når Løkkes afløser en dag skal findes.

Mandag ønskede Løkke ikke at udtale sig om næstformandens udmelding, og tirsdag har meldingen været nogenlunde den samme fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Modsat Lars Løkke Rasmussen har Jakob Ellemann-Jensen dog sagt - ganske vist få - ord om emnet.

- Jeg har ingen kommentarer. Men Venstre har en formand, så alt det med at tale om andre som formand er fuldstændig uaktuelt, siger ordføreren.

Netop Løkke og Kristian Jensen var i 2014 tæt på at ryge ud i et kampvalg om formandsposten i Venstre. Løkke var dengang forfulgt af uheldige personsager - blandt andet om tøjregninger på partiets regning.

Det endte dog med, at Kristian Jensen afstod fra kampvalget, fordi det potentielt kunne påbegynde en heftig fløjkamp internt i Venstre.

Begivenhederne i 2014 præger fortsat Kristian Jensen, vurderer Helle Ib.

- Umiddelbart stod han lidt svækket tilbage, selv om det ikke er 100 procent sikkert, hvem der ville have vundet, hvis det var kommet til en afstemning. Venstre-folk tvivlede på, om Kristian Jensen havde modet og ambitionerne til at være formand, siger Helle Ib.

Hun er overrasket over, at Kristian Jensen overhovedet bringer emnet op i offentligheden nu.

- Det havde utvivlsomt været mere smart bare at undlade at svare på spørgsmål om emnet. De fleste andre toppolitikere havde svaret udenom, siger Helle Ib.

Kristan Jensen lader til at være overrasket over, at hans udtalelser har skabt overskrifter.

- Det er jo en holdning, jeg har sagt igennem længere tid. Så det var overraskende for mig, at det var en nyhed, siger han til TV2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip