Kommentator: Helle Thorning gør klar til valg

Dagpengekommissionen skal aflevere sine anbefalinger i september 2015 i stedet for ved årsskiftet 2015/16.

Det sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt lørdag i sin tale på Socialdemokraternes årlige kongres i Aalborg, og det er ifølge politisk kommentator Hans Engell et udtryk for to ting.

- Hun vil imødekomme kritikerne ved at sige, at en løsning på dagpengeproblemet rykker tidligere frem. Det betyder også, at statsministeren dermed gør debatten om dagpengespørgsmålet til et centralt tema i den kommende valgkamp, siger Hans Engell til Ritzau.

Hans Engell forudser, at det bliver en politisk slagmark mellem oppositionen og regeringen.

- Det var en meget offensiv tale, hvor hun sagde til de socialdemokratiske kernetropper, hvor hun lagde vægt på, at de har valget mellem den nuværende regering eller Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Ikke overraskende brugte statsministeren meget krudt på at understrege, at dagpengereformen blev vedtaget af de borgerlige partier sammen med Radikale og ikke af Socialdemokraterne, vurderer Hans Engell.

- Helle Thorning-Schmidt har i dag smækket døren fuldstændigt i forhold til SF og Enhedslisten, når det gælder dagpengeområdet. Der kommer ingen ændringer under de kommende finanslovforhandlinger. Det er blevet gjort klart i dag siger Hans Engell.

Selvom det hænder, at partilederens tale ved årsmøde byder på nye politiske meldinger, kommer det alligevel lidt bag på Hans Engell, at Helle Thorning-Schmidt vælger at melde så klart ud.

- Det var ikke forventet, at statsministeren ville spille den ud her, men det er selvfølgelig, fordi dagpengesagen har vokset sig større og større hen over sommeren. Derfor var det nødvendigt for Helle Thorning af skaffe en afklaring nu, fastslår han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip