Kommentator kalder Espersens USA-aflysning for forhastet

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Det virker overilet, at formanden for Udenrigspolitisk Nævn, Søren Espersen (DF), aflyser en tur til den amerikanske hovedstad, Washington, til efteråret.

Det mener Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør for Jysk Fynske Medier.

DF'eren har besluttet ikke at tage afsted, fordi Jeppe Kofod (S) i et tweet har skrevet, at Espersen skulle have omtalt USA's præsident Barack Obama som "nigger".

- Det virker som en noget forhastet, opkørt og selvovervurderende beslutning set i forhold til, hvor vigtig den her sag er, siger Troels Mylenberg.

- Når turen først er til september kan det virke som en hurtig reaktion, som alene er med til at skabe større opmærksomhed om sagen.

Sagen bunder i, at Søren Espersen i et interview med TV2 sagde, at det var i orden at bruge betegnelsen "neger".

- Tag sådan en som Obama - hvad er han? Vi ved godt, hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA'S præsidentembede, sagde Espersen.

Det fik Jeppe Kofod til tasterne. I et tweet formuleret på engelsk skrev han:

- DF Chair of Danish Parliament Foreign Policy Committee calls Barack Obama first nigger President. Scandal!

Espersen vil ikke undskylde for at have brugt ordet "neger", som han ikke mener, man kan oversætte til det engelske ord "nigger", og Kofod har afvist at trække tweetet tilbage.

- Det er en underlig skindebat, som er skabt til de sociale medier. Man kunne godt bede dem begge om at komme ned fra træet. Man kunne have lyst til at spørge, om der ikke er en voksen til stede?, siger Troels Mylenberg.

- Søren Espersen har en barnlig pointe, hvor han gerne vil have lov at sige et bestemt ord, og de mennesker, der bliver forargede over det, bliver til gengæld forargede på en automatreaktion.

I en skriftlig kommentar siger Jeppe Kofod, at Søren Espersen selv må om, hvorvidt han rejser til USA.

- Hvis Søren Espersen ikke mener, at han kan forsvare sine udtalelser om Obama i USA, så må det være hans sag, og så må han lade være med at rejse til USA, siger Kofod.

/ritzau/