Kommentator: LA bør skrue lidt ned for retorikken

Selvom valget ikke engang er udskrevet endnu, drømmer de borgerlige partier allerede søde regeringsdrømme, og at dømme ud fra meningsmålingerne, er der grund til at tro, at drømmene kan gå i opfyldelse.

Og dermed melder spørgsmålet sig, om de borgerlige partier overhovedet kan nå til enighed. Især på den økonomiske politik er der nemlig ret store forskelle på, hvad partierne vil, konstaterer Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis.

Liberal Alliance ønsker, at den offentlige sektor skal skrumpe, mens Venstre og De Konservative går efter nulvækst og Dansk Folkeparti vil lade de offentlige udgifter stige 0,8 procent om året.

Samuelsens udfordring bliver at finde balancen mellem at søge indflydelse og markere partiets standpunkter, vurderer Mylenberg.

- LA gør meget ud af at sige, at alle de andre tager fejl. De står altså kun til fem procent af stemmerne. Det kan godt være, at han har ret, men det er altså vælgerne, der bestemmer, siger Mylenberg.

Han har også et godt råd til partileder Anders Samuelsen, der i weekenden mødes med sine partifæller til landsmøde i København,

- Han skal finde den rette dosering af hvornår skal man stå og vifte med en store fane og hvornår vil man være med ved bordet, hvor det så koster.

Alt i alt vurderer Troels Mylenberg, at Dansk Folkeparti vil komme til at sætte et mere markant aftryk på en eventuel fremtidig Venstre-ledet regering, end Anders Samuelsens tropper.

- Liberal Alliance skal nok finde sig til rette med rollen som et påvirkningsparti mere end et egentligt ansvarsparti, siger Troels Mylenberg.

Anders Samuelsen har tidligere meldt ud, at Liberal Alliance er klar til at gå med i en regering.

- Jeg tror det er meget sandsynligt, at vi bliver inviteret indenfor. Det er mindre sandsynligt, at vi ender med at være i regering, siger han til Ritzau forud for landsmødet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip